Saladen och håltoa...

Sawadi Kaa!

Ikväll blev det en sväng till Saladen igen. Fick bli en repris av matstället som Vi åt på igår med mamsen å papsen. Saladen kan vi väl säga är Lanta`s by och shopping...precis lagom stort och det finns en mängd olika restauranger.
Jag har nämnt det förut och säger det igen...kontrasterna är kollosala jämfört med Sverige och för att nämna några; "vårt" hotell ligger nästan utslängt i bushen och mot ena sidan har Vi havet med en massa strandrestauranger, medan den andra sidan på väg mot Saladen bor den inhemska befolkningen i hyddor eller vad man nu ska kalla det:) Skräpigt, lägger sina sopor brevid eller under sina små kallade hus. Tuppar och hönor går fritt överallt och en MASSA lösa hundar. Allt är så spartanskt mot vad
vi är vana vid och detta är nog den stora charmen...att åka tuk-tuk eller mopedtaxi, som Morven bara älskar och fort går det:)
Toaletterna på restaurangerna kan liksom vara ett litet hål i golvet även kallad "håltoa". Nu är det vår tredje Thai-resa och man börjar vänja sig så smått:)
Vi gatorna sitter thailändare på sina mopeder med påbyggd stekhäll och steker allt från pannkakor till friterade kycklingspett.
Alltid svårt att beskriva i ord...men livet känns så lättsamt att leva här många gånger...man bara älskar Thailand:)

Vad har annars hänt idag? Lill-Morven har varit på Bamseklubben och Vi har gått strandpromenaden (med risk för att bli lite upprepande:)) Antibiotikan ska tas *4 + krämen och tvätt av såret. Svullnaden har blivit något mindre och inte lika rött. Har på en torr kompress när vi är ute på kvällen och under e.m provade vi en specialare, så hon kunde bada lite, men det blev inget bra och det läckte in vatten direkt. Får göra ett nytt försök imorgon och sedan hoppas på att det ska bli bättre och att hon kan
bada utan förband.

Har även lite nya bilder...

Många varma Thaikramar från;
Fredrik
Ylva
Agnes

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ekehagens forntidsby, disco och agility...

Jobb, skola, semla(or) och carlzone...